Därför är mäklare i Uppsala så upptagna

Mäklare i Uppsala har bråda dagar. Bostadsmarknaden är i ständig rörelse tack vare universitetet. Här är det svårt att få tag på hyresrätt. BRF är rätt val.

Den som funderar på att flytta till Uppsala ska inte göra det för att det är lättare att få tag på en lägenhet där jämfört med i Stockholm. Uppsala är nämligen en relativt besvärligt bostadsmarknad, framför allt vad gäller hyresrätter. Många menar att det har med universitetet att göra.

Att så många pluggar i Uppsala under några år i livet gör att de där lägenheterna som passar studenter är mycket åtråvärda. Faktiskt en bristvara, sett till helheten. Nej, ska du ge dig in i Uppsalas bostadsvärld är det lika bra att satsa på en BRF. Det finns det gott om för den som har råd.

Mäklare för stort och smått, billigt och dyrt

Självklart kan en mäklare i Uppsala erbjuda lägenheter som passar de flesta plånböcker. Det finns stora pampiga våningar såväl som snygga små ettor. Men glöm inte bort att Uppsala är Sveriges fjärde största stad. Prisnivån ligger därefter. Det är inte Säffle vi pratar om.

För dig som redan bor i Uppsala, men vill flytta till Säffle, är detta däremot extremt positivt. För de slantar du får ut från försäljningen av en lägenhet i Uppsala kan du få ett veritabelt slott i Säffle. Hypotetiskt sett. Det finns inte jättemånga slott i Säffle. Men det finns en hel del fina herrgårdar, till salu för en spottstyver med Uppsala-mått mätt.