Dolda fel i hus avslöjas och rättsprocessen inleds

Om dolda fel i hus dyker upp är det dags att kontakta expertis. Få rätt stöd och kompensation och ersättning för oväntade skador. Lär dig mer, läs vidare.

Att köpa ett hus är för många den största investeringen i livet, men denna dröm kan snabbt förvandlas till en mardröm om dolda fel dyker upp efter tillträde. Fel som överraskar den nya ägaren kan vara allt från fuktskador till bristfällig elinstallation, ofta svåra att konstatera vid en första genomgång av fastigheten. Problematiken med dolda fel är inte bara den ekonomiska påfrestningen för att åtgärda dem utan också den juridiska gången för att få ersättning.

Att hantera ett ärende kring dolda fel kräver en god förståelse för både lagstiftningen kring fastighetsköp och den tekniska expertisen för att korrekt identifiera och dokumentera felen. Expertis som ofta kräver stöd från såväl jurister som byggtekniska specialister. För den drabbade blir hjälp från en advokat därför oumbärlig.

Ärende med dolda fel i hus

Om ett dolt fel visar sig i huset är det dags att handla snabbt och dokumentera alla fynd grundligt. En köpare av ett hus har undersökningsplikt och i bästa fall har en besiktningsman upprättat ett protokoll. Under alla omständigheter ska en köpare ta hjälp vid dolda fel i hus Det gäller att göra en opartisk bedömning och få en dokumentation av skadans omfattning. En avgörande bevisning i en eventuell rättsprocess.