Olika typer av markiser i Stockholm

Det finns många olika typer och färger av markiser i Stockholm. Vissa människor föredrar nedtonade markiser medan andra önskar sig en mer iögonfallande.

Att välja markis är inte alltid lätt. Det gäller att hitta en som man verkligen gillar eftersom den med all sannolikhet ska sitta på huset i många år. Det är därför smart att gå på en liten ”markis-safari” för att komma fram till vilken typ av markis man ska skaffa sig. Ofta räcker det att ta sig en tur i grannskapet för att få syn på många snygga markiser.

Bor man i Sveriges huvudstad finns det en uppsjö av markiser att välja mellan. Det finns många fina markiser i Stockholm och många leverantörer att välja mellan när man ska köpa sin markis. Faktiskt är det nästan bara fantasin som sätter gränser när det kommer till att välja markis i Stockholm. Det allra mesta går att lösa när det kommer till att skaffa sig en snygg markis i Stockholm.

Olika stilar på markiser i Stockholm

En del stockholmare föredrar en avskalad estetik när det kommer till markiser. Kanske satsar man på en markis som smälter ihop med husets fasad. En markis som går ton i ton med omgivningen och därför blir nästintill osynlig för betraktaren. Att välja en grå eller vit markis är något som många föredrar eftersom detta ger en väldigt ren och minimalistisk känsla.

Vill man hellre sticka ut lite finns det gott om färgglada markiser i Stockholm också. Varför inte satsa på en randig variant i grönt och vitt för en lite mer kontinental känsla? Eller en klarblå markis som för tankarna till en grekisk liten by. En färgglad markis kan bli ett riktigt smycke på huset. Speciellt om man väljer att fånga upp markisens färger i övrig inredning och ger utsidan på huset en färgstark inramning.