Det lönar sig att renovera gamla fönster

Förr i tiden tillverkades fönster av det bästa virket. Därför lönar det sig ofta att renovera fönstren i stället för att byta ut dem. Men det måste göras på rätt sätt och med bra material.

Träfönster av bra kvalitet kan hålla hur länge som helst bara man renoverar och målar om dem när det behövs. Har man dessutom originalfönster brukar de ha stor betydelse för fastighetens värde. Hur ofta man måste renovera fönstren beror på hur pass utsatta de är för väder och vind.

Inte sällan måste fönster som vetter mot söder renoveras tidigare än övriga, då solen sliter mycket på både kitt och färg. Också kvalitet på färgen har betydelse för hur ofta man måste renovera fönstren, likaså hur noga man varit med tidigare renoveringar. Vet man inte hur man renoverar fönster eller har den tid som krävs, är det bättre att anlita en fönsterrenoveringsfirma.

Jämför priser

Att renovera fönster är ett hantverk som det inte går att slarva med. Beslag och glas måste först monteras bort innan färg och kittrester avlägsnas. Ytan måste sedan sandpappras jämn innan träet kan grundoljas och målas. Först därefter monteras glasen tillbaka och fönstret kittas och målas.

När man anlitar en fönsterrenoverare brukar de ta med sig hela fönstret och man får då tillfälligt ett ersättningsfönster. Detta innebär att man faktiskt kan renovera fönster även på vintern. Men som med alla hantverkstjänster kan det vara bra att först ta in offerter från några olika företag och jämföra priser innan man bestämmer sig. Hitta mer information om fönsterrenovering på denna webbsida: fönsterrenoveringstockholm.nu