Misstänkt för narkotikabrott – så väljer du rätt advokat

Är du eller någon i din direkta närhet misstänkt för narkotikabrott så finns det hjälp att få. Läs om hur du kan bli försvarad av en specialiserad advokat med fokus på just denna typ av brott.

Narkotikabrott är en ganska vanlig typ av brott, vilket betyder att en relativt stor del av de brottmål som behandlas rör just narkotikarelaterade fall. Som ett svar på detta så finns ett antal advokater som har just narkotikabrott som sin specialitet. Dessa advokater har djup kunskap i ämnet och inte sällan stor erfarenhet av att representera ett stort antal klienter i lika många brottmål. I händelse av att du eller någon i din närhet skulle vara misstänkt för narkotikabrott kan ni antingen låta domstolen välja en försvarare till stundande rättegång, eller välja en advokat själva.

Öka dina chanser vid misstanke om narkotikabrott

Som du säkert kan räkna ut, kan det vara betydligt mer gynnsamt att välja alternativ två i ett sådant scenario. Var förberedd om det finns misstankar mot dig. Om du är oskyldig till brott och har en slumpmässigt tilldelad advokat betalar staten hela din del av rättegångskostnaden. Men skulle du få ett ogynnsamt utfall och bli åtalad riskerar du att få betala upp till hela beloppet själv. Men genom att själv välja en advokat som har narkotikabrott som sitt huvudämne kan du öka dina chanser till en mildrande dom eftersom din advokat har erfarenheten av liknande brottmål och lättare kan bemöta misstankar och frågeställningar.