Rörmokare i Stockholm får ofta ställa upp akut

Man bestämmer inte precis när det blir stopp i vasken. Har man otur sker det utanför kontorstid, och då får man leta upp en rörmokare som har jour. Installationer sker mest på dagtid.

Kanske vill du ha en ny kran i köket eller nya rör till en tvättmaskin. En rörmokare i Stockholm klarar av det mesta, och ofta sker det på planerad och överenskommen tid. Mycket av de olika rörjobben kan vänta, men när det gäller avloppsstopp är läget oftast akut. Kanske har du försökt få bort stoppet själv men inte lyckats, och då återstår bara att ringa rörmokaren. De har speciell utrustning och mycket stor vana och kunskap.

Vaskrensare eller spolslang

Om det är mycket fett som har satt sig fast på rörens insida går det ofta att spola bort det med hetvatten. Det finns skonsamma sätt att spola så att rören inte tar skada. Ibland är det en hårboll eller något annat föremål som orsakar stoppet, och har man otur så har det hamnat långt ner i röret. Som privatperson lyckas man inte alltid att få bort det, men rörmokaren brukar för det mesta kunna fixa problemet.

I vissa fall är rören riktigt dåliga, och det kan man inspektera genom att skicka ner en kamera som dokumenterar rörens insida. Med klara besked på hur rören ser ut är det lättare att välja vilka åtgärder som är bäst i varje fall. En spolbil med slang kan vara helt tillräckligt. Man undviker då kemikalier och använder hetvatten.