Konsten att fälla träd på Värmdö

Du kanske har ärvt ett sommarhus eller köpt en villa på Värmdö och upptäcker att du vill ha bort ett stort träd på tomten. Du vill fälla det för att få mer solljus eller slippa att kratta löv.

Stora träd kan både bli fula och sjuka med tiden, och det kan finnas risk för att de kan skada huset. Ibland växer de på en svårtillgänglig plats på tomten, men inga fall är för svåra för en professionell trädfällare. Anlita en sådan, så får du en säker trädfällning på Värmdö. Kanske har trädet varit till stor glädje för en tidigare ägare, men nu har det spelat ut sin roll och du vill ha större fri markyta där. Trädfällare är specialister, så de vet precis vilka metoder som är bäst.

Man kan fälla träd i sektioner

Är du rädd för att trädet ska ramla ner på hustaket eller att det inte faller åt rätt håll, går det bra att fälla trädet i sektioner. Företag som arbetar med trädfällning har alla nödvändiga redskap och dessutom har de stor vana vid liknande jobb. Du kan tryggt anlita dem för både trädfällning och stubbfräsning. När de har fällt trädet kan de fräsa bort stubben en liten bit under markytan, och när de sedan lägger på jord och du får gräs som växer upp, så är trädet spårlöst borta. Du kan låta hugga upp den ved du vill behålla, men allt överflödigt som är skräp forslas bort, för trädfällarna gör snyggt och fint efter sig.