Snickare har funnits i alla tider

Alla klarar inte av den tuffa karriären det innebär att vara snickare. Bibelkaraktären Josef i Nya testamentet visade att det fanns goda snickare för 2000 år sedan, och så är fallet än idag.

Josef från Nasaret, som du naturligtvis känner igen från Nya testamentet, jobbade som bekant som snickare. Han hade talang för det där med att såga i brädor och spika i plankor. Det var ett tufft jobb. Han behövde vara händig, vara redo att arbeta fysiskt och beredd på att ta risker. Hur mycket Josef försökte övertala sin styvson Jesus (han befruktade ju som vi alla vet aldrig Jesus mamma Maria) att gå i Josefs fotspår är oklart, men Bibeln tycks ändå föreslå att Jesus åtminstone lite grann även han arbetade som snickare. Nu hade Jesus som bekant andra talanger, så han gjorde aldrig karriär i snickarbranschen. Varför ska du kunna spika när du kan bota sjukdomar med magi?

Duktiga utan magi

Det inte bara i bibliska städer för 2000 år sedan som det gick att få tag på snickare. Även i svensk kontext på 2020-talet är snickare ett aktuellt yrke. Det går att anlita en duktig snickare i Nyköping och många andra svenska städer. Troligtvis är de inte så duktiga att de likt Jesus kan praktisera magi i sitt yrke, men de kan nog hantera både hammare och spik. Det är en bra grund att stå på, och nu vet du att du inte behöver slå i Nasarets telefonbok nästa gång det är dags att anlita en snickare.